Fekete lencsesaláta
Egészséges finomságok gyors, és tele ízekkel
Jó tudni róla!
A fekete lencse – vagy beluga lencse – gazdag növényi fehérjében, rostokban, vasban és antioxidánsokban. Segíti az emésztést, stabilizálja a vércukorszintet, és sokáig eltelít. Ráadásul fenntartható és tökéletes húsmentes alternatíva is.
A fekete lencse igazi kedvenc lett – nemcsak látványra különleges, hanem tápláló is. Ez a saláta tökéletes választás, ha valami könnyűre, mégis tartalmasra vágysz.
Hozzávalók (2 adag):
1 bögre fekete lencse
só ízlés szerint
1 teáskanál curry por
1 szál friss újhagyma, felkarikázva
1 kisebb paradicsom, felkockázva
friss kapor, apróra vágva
1–2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
A lencsét sós vízbennem túl puhára főzöm (kb. 15–20 perc). Leszűröm, majd még melegen megszórom curryvel, hogy jól átjárják az ízek. Ezután hozzákeverem az újhagymát, paradicsomot és az illatos kaprot. Végül meglocsolom olívaolajjal és citromlével – és már kész is!
Langyosan és hidegen is isteni, magában vagy akár köretként is.